S’inicien les feines d'estiu a la via pública i equipaments

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Durant els mesos de juliol i agost l'activitat a la ciutat es veu notablement reduïda. Com passa sovint i a totes les urbs, també el Prat s'aprofitarà aquest context per impulsar i accelerar nombroses inversions de millora a l'espai públic i en equipaments. Aquests mesos, entre d'altres, es faran actuacions de manteniment i reforma en escoles públiques, s'ampliarà la xarxa de carrils bici de la ciutat, o es seguirà desplegant l'estratègia de resposta davant de l'emergència climàtica desplegant encara més plaques solars en equipaments municipals i instal·lant punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Totes aquestes inversions, a més, contribueixen a dinamitzar l'economia en un context d'adversitat.

Durant aquest juliol i agost, entre d'altres, continuen algunes de les grans inversions per pacificar l'espai públic i es faran també actuacions puntuals en aquest sentit. És el cas de la plaça de la Vila, on des del 18 de juliol s'estan duent a terme obres per millorar l’accessibilitat a la Casa de la Vila. El projecte té previst crear una única plataforma que unirà la plaça amb l’edifici consistorial i, al mateix temps, permetrà la circulació rodada en dos sentits de marxa i el pas i parada d’autobús. Amb tot, té com a objectiu pacificar la zona amb una prioritat absoluta d’accessibilitat i guanyant espai per als vianants.

Les actuacions incorporen la construcció de dues rampes com a continuació a la calçada, una en acabar el carrer Major i la segona, en començar el carrer de Doctor Soler i Torrent, després del pas de vianants. El paviment nou construït incorporarà uns quadrats de pintura blanca, com a prolongació de les que ja hi ha pintades a la plaça. D’aquesta manera, els conductors de vehicles detectaran d’una forma més evident i àgil el tipus de calçada que s’hi trobaran.

En aquest mateix indret, s’aprofitaran les obres per construir noves connexions de clavegueram, refer guals, reubicar pilones, anul·lar embornals que no s’utilitzin, etc. En definitiva, millorar els serveis que es troben en aquest tram.

Durant el temps de les obres, aproximadament dos mesos, les línies PR1 i PR3 es desviaran pel carrer de Joan Maragall i l’autovia de Castelldefels.

Aquestes obres es conjugaran amb les que ja s’estan executant a la ciutat a l’avinguda del Canal, els carrers de Viladecans i Sant Boii les que aviat començaran a la plaça de Disset de Setembre. Totes tenen un objectiu comú: crear una ciutat amb carrers més amables pels vianants.

Més actuacions a la ciutat

Paral·lelament, i durant el mes de juliol, han començat les obres de construcció dels carrils bici a la Ronda de Llevant i Mas Blau 2. L’objectiu és crear més de 6.000 metres més de carrils bici i millorar l’accés en bicicletes als centres d’activitat econòmica de la ciutat. Es crearà, per tant, un anell pedalable amb carrils segregats que envoltarà el nucli urbà per la ronda de Llevant, de Ponent i Sud i l’avinguda d’Onze de Setembre. Es completarà aquesta xarxa amb la connexió del carril construït al Mas Blau, que enllaçarà Onze de Setembre amb l’Aeroport del Prat.

Incidències de trànsit

A causa de totes aquestes obres, hi haurà diverses incidències de trànsit: a partir d’avui, l’avinguda Verge de Montserrat amb l’avinguda del Canal es tornarà a obrir a la circulació de vehicles i transport públic. En canvi, i a conseqüència de l’avançament de les obres de l’avinguda del Canal, a partir d’avui es talla el carrer de Narcís Monturiol i de Santiago Rusiñol amb l’avinguda del Canal.

S’esperen nous talls durant les pròximes setmanes a l’avinguda del Canal i els carrers del voltant a mesura que avanci l’obra del col·lector de l’AMB i les actuacions de reordenació i pacificació d’aquesta via.

Intervencions a les escoles

D’altra banda, s’estan millorant infraestructures a diversos centres educatius, la més important a l’escola Pepa Colomer on s’està duent a terme una reforma interior, la construcció d’un nou gimnàs i dues aules. També s’intervé a l’escola Sant Jaume, amb pintura interior i una nova pista de jocs al pati, i arranjaments menors a l’escola del Parc, Bernat Metge o Charles Darwin.

Continua el desplegament de plaques fotovoltaiques i arrenca la instal·lació de 18 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Des d’octubre del darrer any, l’Ajuntament del Prat instal·la de forma progressiva plaques solars a una vintena d’edificis municipals com ara escoles, centres cívics o esportius. L’objectiu és que cada centre sigui capaç de generar i consumir la seva pròpia energia i cedir-ne els excedents quan sigui possible. Al mateix temps, i durant aquest mes de juliol, comença la construcció de quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics: tres, a l’avinguda Verge de Montserrat (un, a l'encreuament amb el carrer de Dolores Ibárruri, el segon, davant de Cases d'en Puig i, el tercer, al costat del Centre de Promoció Econòmica) i un a la plaça d’Espanya. En total, n’hi haurà capacitat per carregar 18 cotxes elèctrics.

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat