Prova pilot per identificar residus comercials

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

A partir del mes de setembre, està previst que l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament, realitzi una prova pilot als comerços i restaurants que utilitzen els contenidors de via pública. L’objectiu és avaluar el funcionament de la tecnologia d’un dispositiu d’identificació per radiofreqüència per fer seguiment de la generació de residus.

El funcionament serà molt senzill: els i les usuàries utilitzaran unes bosses gratuïtes per dipositar la brossa. Aquestes bosses ja portaran l’identificador i seran recollides i transportades a la corresponent planta de tractament. Després, n’hi haurà una primera fase, amb una lectura manual en el moment de descàrrega a la planta, i després, una segona fase, de lectura de les bosses amb uns arcs digitals instal·lats als alimentadors de les plantes.

Està previst que la prova es realitzi a 40 comerços de la ciutat, concretament del nucli antic a partir de la primera quinzena de setembre. En funció del resultats, es podrà dur a terme una nova entrega de bosses durant el mes de desembre. Ara per ara, durant el mes de juny, cada establiment de la zona haurà de demanar les bosses que necessita per la seva tasca diària i quotidiana i s’ultimaran el preparatius del projecte.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat