Noves convocatòries d’ajuts municipals al lloguer d’habitatges

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L’Ajuntament del Prat posa a disposició de la ciutadania una subvenció per al pagament del lloguer social com a complement per aquelles persones que hagin sol·licitat l’ajuda de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i no hagin aconseguit la prestació. És el tercer any consecutiu que es posa en marxa aquestes ajudes com a mesura de suport en l’accés a l’habitatge.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el proper 11 de juny i els requisits d’accés són els mateixos que els de la convocatòria general. Els imports de l’ajuda se situen entre un 20 i un 40% de la renda total del lloguer amb un màxim de 200 euros mensuals. Per presentar la sol·licitud s’ha de demanar cita prèvia a Prat Espais.

Ampliació també del termini de presentació dels ajuts de la Generalitat

D’altra banda, el termini de presentació de sol·licituds d’accés a les subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també s’ha ampliat fins el proper 11 de juny. El tràmit es pot realitzar telemàticament a http://tramits.gencat.cat o presencialment amb cita prèvia a les oficines de Prat Espais.

Nova convocatòria d’ajuts a persones propietàries de pisos

Paral·lelament, l'Ajuntament del Prat obre un nou període per demanar ajuts adreçats a persones que tinguin un pis en propietat, el vulguin llogar a un preu just per garantir el dret a l'habitatge. L'objectiu és mantenir els pisos en bon estat i ocupats, a fi d'ampliar el parc de lloguer assequible a la ciutat.

Seran subvencionables les accions per fer-hi rehabilitacions, reparacions, manteniment, substitució d’elements o equips, tramitació de butlletins, certificat energètic, cèdula d’habitabilitat, etc., sempre que es renovi després el contracte amb l'arrendatari a través de Prat Espais. També podran optar a aquest ajut aquells propietaris o propietàries que posin per primer cop el pis dins la borsa de lloguer municipal. 

Per a nous habitatges mediats per la Borsa de Lloguer se subvencionarà un import màxim de 1.500 euros, mentre que pera als habitatges de la Borsa que renoven el contracte o fan un nou arrendament dins del programa, l’import màxim subvencionable serà de 1.200 euros. El termini màxim de presentació de sol·licituds acaba el proper 31 de desembre de 2021 o quan s’esgoti la partida pressupostària.

Més avantatges per a la persona propietària

A més d’aquestes subvencions, posar un pis a la borsa de mediació de Prat Espais té encara altres avantatges com ara una assegurança gratuïta multirisc, una altra en cas d’impagaments i defensa jurídica, la tramitació gratuïta del contracte i les pòlisses, la mediació amb l’arrendatari gratuïta fins a finalització de contracte  i la tramitació d’ajuts si s’escau.

Més informació a l'empresa municipal d'habitatge, Prat Espais, tel. 933 705 054.

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat