Miguel Pajares presenta el llibre ‘Refugiats climàtics, el gran repte del segle XXI’

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Una persona que ha de fugir del seu lloc d’origen per un canvi en el clima és un refugiat. Amb aquesta principal afirmació, el Doctor en Antropologia Social i president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR),Miguel Pajares, ha començat la presentació del seu llibre Refugiats climàtics, el gran repte del segle XXI, un monogràfic sobre com l’emergència climàtica està afectant als fluxos i moviments de persones dins de cada país i, fins i tot, entre Estats.

Pajares argumenta que ja no busquen un país amb prosperitat econòmica, sinó un territori on poder viure en condicions mínimes compatibles amb la vida humana. De fet, segons s’estima, n’hi haurà zones del Golf Pèrsic, en que les temperatures no permetran que hi puguin viure ésser humans.

A la presentació, dirigida per la Tinenta d'alcadia d'Acció Ambiental i Energia i Regidora de Joventut, Feminisme i LGTBI, també s’han posat de manifest les desigualtats de gènere produïdes fins i tot entre les persones refugiades: violacions, maltractament, abusos i vulneració de tots els drets humans. També s’ha reflexionat sobre el paper que tenen les ciutats davant la crisi climàtica però també sobre les oportunitats que n’hi ha a l’abast per contribuir a evitar la degradació del planeta.

A banda del llibre que ens presenta avui, Pajares ha escrit diverses novel·les en clau de crítica social com ara Cautivas (2013),La luz del estallido (2014),Aguas de venganza (2016) i Crímenes de hambre (2018).


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat