Més de 80 actuacions per millorar l’accessibilitat de contenidors i parades d’autobús

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Dins l’anàlisi fet per a la redacció del nou Pla d’accessibilitat, l’Ajuntament del Prat ha fet un estudi de l’estat de les parades d’autobús i les illes ecològiques, és a dir, les zones on estan situats els contenidors de brossa. Arrel d’això, i també fruit d’algunes peticions ciutadanes, es van llistar una sèrie d’indrets on no hi estava garantida la seva complerta accessibilitat.

Accessibilitat als contenidors de recollida selectiva de residus

Per aquest motiu, a partir d’aquesta setmana es realitzaran gairebé 50 actuacions que consisteixen, principalment, en tapar els escocells dels arbres que dificulten l’accés als contenidors. En aquest cas, s’instal·larà un paviment de llamborda de formigó que es col·locaran sobre una capa drenant amb les juntes obertes perquè, a mida que va creixent l’arbre, es puguin modificar i garantir la infiltració d’aigua que permeti nodrir-se adequadament a l’arbre. D’aquesta manera, s’acompliran les Directrius de Manteniment de l’arbrat viari aprovades al juny del 2020. Per últim, en la vorera de l’av. Onze de Setembre es reforçarà la senyalització del carril bici, indicant la presència i preferència dels vianants sobre les bicicletes.

Prova pilot al carrer Anoia

Al carrer Anoia, on s’han rebut peticions ciutadanes en aquest sentit, s’instal·larà una plataforma a nivell entre la vorera i els contenidors per poder accedir-hi ja que els contenidors estan molt separats de la vorera i hi ha un desnivell entre els dos elements. Un cop es comprovi la seva efectivitat, es valorarà col·locar-ne a d’altres indrets de la ciutat amb la mateixa situació.

Accessibilitat a les parades d’autobús

En el cas de les zones d’aturada dels autobusos, ja siguin interurbans o urbans, també s’han detectat algunes dificultats d’accessibilitat. Per aquest motiu, en l’entorn de unes 35 parades es realitzaran actuacions similars a les dels contenidors de brossa: es taparan escocells d’arbres que dificulten l’accés i sortida dels autobusos així com es reforçarà la senyalització dels carrils bici, indicant la prioritat dels vianants.

A més a més, es desplaçarà o retirarà definitivament aquell mobiliari urbà que obstaculitzi el pas i, per últim, s’afegirà més senyalització horitzontal a la calçada per garantir l’espai de maniobra dels vehicles. Aquestes actuacions s’han posat en comú amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, qui gestiona les parades, i durà a terme alguna altra actuació de millora que afecta directament les marquesines.

 

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat