L’Ajuntament sancionarà un banc per fer un desnonament sense oferir lloguer social

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Ajuntament del Prat ha identificat recentment, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, un cas d’incompliment legal per part d’un banc a la nostra ciutat. L'entitat financera ha demanat un desnonament sense haver ofert un pis de lloguer social a les persones afectades ni informar-ne l'Ajuntament. 

Davant d’això, l’Ajuntament, en aplicació de l'article 5 de la llei catalana 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge o de pobresa energètica, i tal i com reclama la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PA) arreu de Catalunya, ha decidit iniciar el tràmit sancionador contra aquest banc.

Segons la llei, els grans tenidors d’habitatge, com els bancs, estan obligats a oferir un lloguer social  abans de demanar el desnonament o en cas d’una dació en pagament d’una persona vulnerable. 

Al Prat, l’Ajuntament vetlla pel compliment de la llei. Normalment els bancs comuniquen que ofereixen aquest lloguer social a les persones i famílies amenaçades per un llançament. Si el consistori identifiqués algun altre cas en què això no es fa, iniciaria les accions pertinents per sancionar el banc o el gran tenidor que incompleix la llei.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat