L’Ajuntament reconeix la tasca de les persones criadores de Pota Blava i les que es dediquen a la pagesia

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L’Ajuntament del Prat ha realitzat aquest dimarts, sota totes mesures de seguretat pertinents, una recepció al saló de plens del consistori als principals criadors i criadores de Pota Blava i als pagesos i pageses de la ciutat que participen regularment a la Fira Avícola. A l'acte hi han participat l'alcalde Lluís Mijoler, la tinent d'alcaldia d'Acció Ambiental i la regidora de Comerç i Turisme Marina Garcia.

L'objectiu ha estat reconèixer la tasca de les persones dedicades a la producció i comercialització dels productes de proximitat per excel·lència, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, tot i les dificultats que han sorgit durant els darrers mesos i a causa de la covid-19. Aquest reconeixement substitueix el tradicional concurs d'aviram i paneres, que no es va poder celebrar durant la 47ena Fira Avícola a causa de la pandèmia.

Les persones reconegudes són les següents:

Ramaderia

Montserrat Español Serra – Cal Peret del Serra

Valentina Guisado Arnaltes – Cal Mià

Maria Joe Sanfeliu Balagué – Cal Mià

Montserrat Torres Torres – Granja Avícola Torres

Juan Vives Balletbó – Cal Roc

Ana Vives – Cal Roc

Lola Malet Sabadell – Cal Malet

Joan Salom Sanfeliu – Cal Salom

Joan Pujals Portillo – Masia de Cal Senyoret

Montse Pujals – Masia de Cal Senyoret

Rafael Muntaner  Pujals – Cal Ramonet del Nara

Antonio Escuín Blanco – Cal Pati

Albert Muñiz – Escola Benviure

 

Pagesia

Xavier Oliva Peris – Ca l’Isidro del Fernando

Agustí Garcia Segovia – Cal Santafé

Josep Piñol Tarrida – Cal Piñol

Damià Sanfeliu Guisado – Cal Mià

La Unitat de Mecanització Agrària de la UPC, Premio Josep Oliva

A més a més, s’ha fet entrega del Premi Josep Oliva, que té com a objectiu reconèixer la tasca d’aquelles persones i entitats que treballen per la difusió cívica i cultural de la pagesia. En aquesta 47a edició, el Premi Josep Oliva s’ha lliurat a la Unitat de Mecanització Agrària de la Universitat Politècnica de Catalunya, dedicada a la recerca amb experiència en l’àmbit de la tecnologia de maquinària agrària. Aquesta unitat de recerca té una estreta relació amb el fabricants i empreses del sector i permet, així, que els estudiants tinguin coneixements tecnològics actualitzats adaptats a les necessitats professionals actuals.

Tot i el context desfavorable, els restaurants pratencs van aconseguir servir més tres centenars de pollastres Pota Blava de la Granja Torres durant el mes de desembre. D’altra banda, la venda de productes locals també es va mantenir amb les parades de la Granja Torres i el Mercat Municipal, així com a través de la botiga digital com a nova via de comercialització d’aquest producte.

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat