L’Ajuntament posa en marxa un servei online per assessorar la ciutadania i el comerç sobre com estalviar energia i reduir la factura elèctrica

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Durant aquests dies, en passar més temps a casa, els nivells de consum energètic augmenten. Per això, encara pren més rellevància poder ajustar la potència elèctrica que tenim contractada a les nostres necessitats reals i estalviar diners a finals d’any.

L’Ajuntament del Prat ha posat en marxa avui un nou servei que t’assessora sobre com contractar l’electricitat adaptada al teu consum real de la teva llar o també del teu comerç. De forma senzilla, pots accedir a un formulari, que permetrà accedir a les dades reals del teu consum d’electricitat anual i estudiar la millor forma de contractar l’electricitat de casa teva o del teu comerç. En un termini de 24 hores, rebràs un informe personalitzat que et proposarà la millor contractació d’electricitat en base al teu consum i l’estalvi econòmic que representa. L’informe també indicarà les gestions per realitzar els canvis oportuns i, per acabar, una relació de consells que et permetran reduir el consum d’energia i, en conseqüència estalviar una mica més encara en la factura de l’electricitat.

En el cas dels comerços, aquest assessorament també pot contribuir a reduir costos durant un període en què gran part dels establiments estan tancats enmig de la situació de confinament i l'estat d'alarma. 

Si estàs interessada en conèixer com estalviar diners en la factura elèctrica del teu habitatge o del teu comerç, pots accedir al servei través de la web municipal elprat.cat/estalvielectric .

El propi Ajuntament del Prat ha impulsat un estalvi de 600 euros diaris en la factura elèctrica, reduint la potència contradada de 29 equipaments municipals. L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma. 

L’any 2019, ja es va prestar aquest assessorament a 500 famílies en situació vulnerabilitat energètica

L’Ajuntament del Prat ja va iniciar l’any 2019 aquest servei d’assessorament a famílies en situació de vulnerabilitat energètica. En aquests casos, a més d’oferir l’assessorament, es realitzaven els tràmits amb les comercialitzadores d’energia ja que, generalment, són complicats. Les reduccions de la potència contractada, les tarifes de discriminació horària o l’accés al bo social són les principals gestions que permeten estalviar diners en la factura d’electricitat.

L’estalvi anual d’aquestes famílies es va situar entre els 240 i els 400 euros a l’any en la majoria de casos. 

No hem d’oblidar que, a banda d’una millor contractació d’energia, les accions encaminades a reduir el consum d’energia també representen un important estalvi econòmic.  Aquestes accions s’emmarquen en l’estratègia de transició energètica del Prat de Llobregat, una de les línies d’actuació prioritàries d’aquest mandat municipal per lluitar, des de l’àmbit local, contra el canvi climàtic.

Consells per a la ciutadania d’estalvi energètic

Des de l’àrea de Ciutadania de l’Ajuntament, també recoden alguns consells a la població per reduir els nivells de consum i millorar l’eficiència energètica. Es tracta de recomacions per estalvir energia en cuinar (per exemple tapar les olles o aprofitar l’escalfor dels 10 minuts posteriors a apagar el forn o la vitroceràmica…) o en fer ús d’electrodomèstics (com ara mantenir la nevera a 4-5 °C o el conseglador a -18°C i obrir la porta d’ambdós el mínim temps possible). També es recullen consells per estalviar llum i agua (aprofitant el màxim la llum natural o tancant l’aixeta mentre t’ensabones a la dutxa, entre d’altres). També s’han publicat algunes pautes per orientar la ciutadania sobre els tipus de contracte de subministrament elèctric, com revisar i canviar la potència contractada i la discriminació horària que se’n pot fer.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat