L’Ajuntament encarrega una anàlisi addicional de la qualitat de la sorra de la platja

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

La sorra de la nova zona de gossos de la platja serà analitzada de forma addicional a partir d’ara. L’Ajuntament ha posat en marxa aquesta acció per avaluar la salubritat de la sorra després de l´ús dels gossos ja que, durant el dia, es tracta d’un espai d’ús majoritari d’adults, però sobretot d’infants. Aquest anàlisi extra complementa als que ja realitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona a la platja, tant a la sorra com a l’aigua, per descartar elements que puguin posar en risc la salut de les persones.

Al marge de totes aquestes analítiques, la sorra de la platja ja compta amb un servei complert de neteja:

  • Neteja mecànica: es realitza durant tots els dies de la setmana i durant la nit a través de la tècnica del garbellat mitjançant un tractor a vuit centímetres de profunditat. És un servei que proporciona l’AMB i es realitza de la mateixa manera a totes les platges del voltant.
  • Neteja manual: es du a terme per part de l'Ajuntament, tots els matins amb un equip que escombra de forma manual la zona de gossos, entre els accessos 22 i 24, amb l’objectiu de retirar els possibles excrements que no han recollit els propietaris o propietàries de gossos i buidar les papereres.

Al marge d’aquestes accions, recordem que és totalment obligatori recollir les deposicions dels animals, tant a la platja com a la resta de la ciutat. A la platja també n’hi ha disponibles dispensadors de bosses per excrements de gossos i una dutxa especial per aquests animals. És responsabilitat de tots i totes mantenir els espais comuns els més nets possible.

Nou horari de l'aparcament exclusiu per residents del CRAM

A causa de la restricció i toc de queda dictaminat aquest mateix divendres, l'horari de l'aparcament del CRAM, a la platja, pateix modificacions: dilluns, dimarts i dimecres, estarà disponible de 9 h del matí i fins les 21 h de la nit. En canvi, dijous, divendres, dissabtes i diumenges, l'horari serà de 9 h fins les 0:30 h de la nit. 

La qualitat de l’aigua, excel·lent

Els resultats de l’anàlisi quinzenal de la qualitat de l’aigua de la nostra platja continua sent excel·lent i la seva temperatura és de 24,1ºC. El control hi ha detectat una presència molt baixa d'indicadors microbiològics i, per tant, les aigües són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat de la Directiva 2006/7/CE.

Nova programació d’activitats de la Ludoteca Ambiental

Ja es poden consultar els nous tallers previstos per a la Ludoteca Ambiental situada a la nova zona lúdica de la platja, al final del passeig. En aquest cas, es faran experiments amb la sorra o l’observació de petxines i cargolines, entre d’altres propostes.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat