La Ricarda, escenari del nou videoclip del pratenc Alfred Garcia

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El cantautor pratenc Alfred Garcia ha estrenat   Praia Dos Moinhos, videoclip del single de seu nou esperat segon disc. El videoclip s'ha rodat íntegrament a  la nostra ciutat, a la finca de la Ricarda. Aquest paratge, actualment amenaçat pels plans d'Aena d'ampliar l'aeroport, és un espai natural insubstituïble pel seu valor mediambiental juntament amb la Casa Gomis, un dels exponents més importats de l’arquitectura racionalista a Catalunya. Per aquest motiu, s’ha convertit en una localització de molt interès per productores audiovisuals nacionals i internacionals. Un exemple d’això han estat els rodatges de llargmetratges com ara The Gumann, protagonitzada per Sean Penn, i sessions fotogràfiques per a catàlegs de moda de primera ordre.

Si voleu més informació sobre els plans d'Aena que amenacen la Ricarda o voleu sumar-vos a la declaració en contra d'aquest projecte que implicaria la seva destrucció, podeu fer-ho aquí.

El Prat, entre els tres primers municipis de Catalunya en rodatges

Ja a la dècada dels anys 60, la finca de la Ricada ja va ser l'escenari de rodatge de la pel·lícula Les paries de la gloire, d'Henri Decoin, segons assenyala l'historiador pratenc Jordi Ramos. La Ricarda va recrear la Indoxina en un context de Segona Guerra Mundial, concretament en 1944 a la campanya d'Alsàcia. 

Molts dels rodatges realitzats a la Ricarda també s’estenen a la resta dels espais naturals del delta. Actrius, actors o cantants coneguts arreu del món han treballat a la nostra ciutat rodant pel·lícules o videoclips o participant en sessions fotogràfiques. Scarlett Johansson, Mark Strong, Belén Rueda, Sergi López, Mario Casas, Maria Valverde, Clara Lago, Malú, Àlex Brandemühl, Malú, Mercè Pons o Roger Coma en són els exemples dels darrers 10 anys. Pel que fa als directors i directores que han treballat a la nostranomés als espais naturals en destquem: Pierre Morel, Jorge Dorado, Marcelo Piñeiro, Fernando González Molina, Kike Maíllo, Laura Ferrés, Jorge Peña, Jaime Rosales, Ventura Pons i Francesc Bellmunt, entre d'altres. 

La nostra ciutat és manté en els darrers cinc anys, entre els tres primers municipis de Catalunya en quan a nombre de rodatges acollits.  Els espais naturals, la platja, el Parc del Riu, el Pont Nelson Mandela, el Parc Nou, etc.  ofereixen una bona oportunitat per realitzar rodatges únics al costat de la capital catalana. L’Ajuntament, a través del programa municipal El Prat Film Office,  promou aquesta activitat amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa i la coneixença del nostre territori. 

Per últim, cal destacar que els rodatges al nostre territori repercuteixen també a la nostra ciutat ja que generen activitat econòmica directa amb el pagament de les taxes corresponents o amb el consum o compres que es fan als nostres comerços o restaurants.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat