La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

La qualitat de l'aigua de la platja de Can Camins del Prat és excel·lent per al bany. Així ho certifica la darrera analítica quinzenal de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA),realitzada el 6 de juliol passat davant del CRAM. Aquell dia, la temperatura de l'aigua era de 23 ºC.

El control hi ha detectat una presència molt baixa d'indicadors microbiològics i, per tant, les aigües són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat de la Directiva 2006/7/CE. Podeu consultar la fitxa de l'analítica a través del document enllaçat al final d'aquesta informació.

Gaudir de la platja amb seguretat

L'Ajuntament del Prat està adoptant totes les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària a la platja i evitar la propagació de la Covid19. Cartells i panells informatius als punts més concorreguts i als accessos, així com missatges per megafonia i diversos agents cívics, recorden les mesures a les persones usuàries de la platja.

Normes i recomanacions sanitàries

  • Mantinguem la distància mínima de 2 metres entre grups de persones.
  • Vigilem que els nostres objectes personals (parasols, bosses, etc) respectin la distància mínima de 2 metres.
  • Si no és possible mantenir la distància, fem servir la mascareta.
  • Ens rentem sovint les mans amb gel hidroalcohòlic.
  • Evitem aglomeracions.
  • Mirem d’escurçar les estades per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la platja.
  • Llencem mascaretes, guants i brossa a la paperera.

Trams de platja més ocupats que altres

Per les característiques de la platja del Prat, amb accés des d’un sol punt, els moments de màxima ocupació permesa de la sorra s’estan produint a la platja de Can Camins (accessos 12 a 23),mentre que en el mateix moment a la platja de la Roberta (accessos 1 a 12) hi queda molt espai per gaudir

Regulació de les places d’aparcament

L’aforament de l’aparcament a la platja es regula per evitar aglomeracions i poder mantenir les distàncies de seguretat a la sorra. Quan s’assoleix la capacitat màxima de la platja en condicions de seguretat sanitària, la Policia Local procedeix al tancament dels accessos als vehicles de motor particulars. Abans d'anar a la platja en cotxe és aconsellable consultar si l'accés està obert a través de la informació que apareix a la portada d'aquest mateix web.

Autobús i bicicleta

L’Ajuntament recomana prioritzar anar a la platja amb transport públic -hi van els autobusos PR3, i els dissabtes i festius també el Platja Exprès-, a peu o en bicicleta (aquest estiu, com a novetat, existeixen dos aparcaments gratuïts i vigilats per a bicis).

Finalitzat l'abocament de sorra

Ja ha finalitzat l'operació anual d'aportació de sorra a la zona situada entre el Centre Municipal de Vela i el tram central de la platja. En total, s’hi han abocat 80.000 metres cúbics d'arena de bona qualitat procedent de Port Ginesta. Aquesta operació periòdica, sufragada pel Port de Barcelona, es fa per lluitar contra la regressió costanera provocada pels dics portuaris.

Ja es pot gaudir de tota la platja de Can Camins

A la platja de Can Camins, entre els accessos 20 i 24, l’Ajuntament ha retirat les pedres aportades pel temporal Glòria. A partir d’aquest cap de setmana es podrà gaudir d’aquest tram de platja, comprès entre el Centre Municipal de Vela i la guingueta La Iguana, amb total seguretat.

Neteja diferent, segons la zona

La platja de Can Camins, la central i més equipada del Prat, es neteja mitjançant garbelladores mecàniques, que filtren la sorra i s'enduen tots els objectes més grans que una determinada mida. La sorra queda així molt fina i homogènia. En canvi, les platges de la Roberta (entre el CRAM i l'aparcament del final del passeig) i del Remolar (fins al límit amb Viladecans),mentre dura el període de cria de les aus (que finalitza el 31 de juliol), es netegen anualment, perquè fomen part de la Xarxa Natura 2000 i estan protegides com a Zones d'Especial Protecció per a les Aus. Mentre dura l’època de cria, en aquestes platges s'hi deixen elements naturals, com petxines, trossos de canyes i fusta, algues, etc, molt útils per als ocells,  com per a refugi.

Entre finals de setmana passada i principis d’aquesta, s’ha reforçat la neteja manual de canyes a les platges de la Roberta i el Remolar.

A la platja de la Roberta, també s’han posat en funcionament les dutxes durant l’horari en què hi ha servei de salvament i socorrisme de 10 a 19 h. L’horari d’ús d’aquestes dutxes s’ha regulat, perquè a causa del temporal Glòria van resultar malmeses i, fins al moment, només s’han pogut reparar parcialment, de manera es produeixen fuites d’aigua. Així, amb la delimitació horària, es volen minimitzar aquestes fuites, fins que no es pugui fer la reparació definitiva aquesta tardor.

La resta de dutxes de la platja del Prat funcionen amb normalitat excepte la de l’accés 19 de la platja de Can Camins, malmesa pel temporal Glòria.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat