La Casa Gomis de la Ricarda, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

La Casa Gomis ja és Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. Projectada entre els anys 1949 i 1956 per l'arquitecte Antoni Bonet, aquest edifici enclavat a la finca de la Ricarda és un dels principals exponents de l'arquitectura racionalista a Catalunya i una obra cabdal de l'arquitectura moderna. En ple Delta del Llobregat, la casa es pot visitar en el marc de les visites que organitza regularment la Porta del Delta. Aquest dimarts, la Generalitat ha aprovat la seva declaració com a Bé d'Interès.

La Casa Gomis va ser construït per encàrrec de la família Gomis-Bertran. El seu arquitecte, Antoni Bonet, era un dels referents del Moviment Modern i membre del Grup d’Arquitectes i Tècnics per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània.

La Casa Gomis està situada al nostre municipi, al Delta del Llobregat, i està envoltada de pins davant la mar. És un dels elements arquitectònics més importants del patrimoni de la nostra ciutat. Destaca per les seves formes geomètriques quadrades, amb espais diàfans, i la seva harmonia amb l’entorn i el paisatge de la zona. No obstant, el tret més característic d’aquest indret és la seva coberta en volta de 9 metres, inspirada en la volta catalana però amb criteris moderns.

El reconeixement no només se centra en l’edifici de la casa unifamiliar: el jardí i bosc de pins que l'envolta, protegits en el marc de la Xarxa Natura 2000 d’Espais Naturals de Protecció Especial, i la torre de l’aigua, situada a 15 metres, també estan inclosos en aquesta declaració d’interès nacional.    


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat