Els correcans ja compten amb bosses compostables

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

A partir d’ara, els usuaris i usuàries que facin servir els correcans a la ciutat podran disposar de bosses compostables per recollir els excrements que produeixin els seus gossos. Això vol dir que, quan es tracten a les plantes de compostatge industrial, serveixen després com a adob per a l’agricultura.

Aquest tipus de bosses, que estan certificades amb el segell OK Compost, asseguren que es podran compostar correctament en les plantes de tractament de matèria orgànica. La disposició de bosses compostables s’emmarca dins l’estratègia municipal de reduir el plàstic d’un sol ús a tota la ciutat, recollida en la nova llei europea per a lluitar contra aquest tipus de plàstic, i que els estats l’han de transposar abans de juliol 2021.

Més d’una desena de correcans a la ciutat

Els correcans són espais tancats on els gossos poden córrer i jugar amb total llibertat sense anar cordats, tot i que els de raça potencialment perillosa han de portar sempre morrió. El Prat té una xarxa de 13 correcans, distribuïts per tot el territori de forma equitativa i en espais molt oberts i accessibles.

Recordem que els correcans tenen una normativa pròpia d’ús i convivència que es pot consultar als panells informatius que hi ha col·locats a l’entrada de cada espai. El més important és que la ciutadania que els utilitza sigui responsable de com els fan servir i reculli les deposicions dels seus animals. En el cas de les miccions, es recomana portar una ampolla d’aigua per minimitzar les olors.  El servei de neteja de l’ajuntament neteja la majoria dels correcans a diari, de dilluns a dissabte, i els desinfecta un cop a la setmana amb un producte antiparàsit.

El microxip i la inscripció al cens municipal, imprescindibles

Fora dels correcans, els gossos han d’anar lligats sempre tal com està estipulat a l’Ordenança de Tinença d’Animals i han de portar també morrió aquelles races estipulades, independentment de l'espai on es trobi. Recordeu que, a més a més, és obligatori que tots estiguin identificats amb un microxip, molt important per si alguna vegada es perd, i que estiguin inscrits al cens municipal.

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat