Els autobusos nocturns faran parades intermèdies a demanda

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, els autobusos nocturns del NitBus (línies N16, N17 i N18) posaran en marxa parades intermèdies a demanda, en zones properes a l’aeroport i a l’av. Onze de Setembre del Prat (consulteu el díptic informatiu a través del document enllaçat al final d'aquesta informació)

D'aquesta manera es vol millorar la qualitat i seguretat del servei. La demanda de la parada a demanda s'adreça especialment a dones i menors, que podran demanar baixar fora de les parades delimitades en els recorreguts del NitBus. D'aquesta manera, hauran de caminar menys en zones poc poblades i sovint mal il·luminades, tal com ho recull l'estudi “Seguretat i mobilitat: una anàlisi de la percepció en el transport públic i al Nitbus”. L'estudi, de l'Institut de Recerca d ela UAG, apunta que un 54 % de les dones usuàries de transport públic evita usar parades o estacions poc freqüentades, un 60 % si aquestes estan mal il·luminades o tenen poca visibilitat o un 4 6% evita viatjar-hi de nit o quan es fa fosc.

Com funcionarà la petició de baixada?

Caldrà avisar al conductor o conductora de l'autobús de la necessitat i del lloc on es vol baixar. El bus s'aturarà en el lloc més proper i segur. Sempre serà en tram urbà, adossat a la vorera o sobre un pas de vianants. Caldrà baixar per la porta davantera del bus, al costat del conductor o conductora.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat