El Prat seguirà les instruccions de la DGT per regular els patinets elèctrics

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Ajuntament del Prat ha creat una comissió mixta formada per la Policia Local i el departament municipal de Mobilitat per adaptar l'ordenança de circulació de vehicles i vianants al fenomen dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (vmp). La normativa seguirà l'orientació que marca la nova instrucció emesa per la Dirección General de Tráfico (DGT) al respecte.

L'ordenança municipal, a grans trets, equipararà els vmp a les bicicletes. És a dir, hauran de circular preferentment pels carrils bici segregats quan aquests existeixin, per les calçades en les zones 30 o per les vies senyalitzades específicament (bicicarrers). Quan no existeixin aquests carrils, circularan per la calçada seguint la mateixa normativa que regeix per als vehicles de motor. 

Per les voreres, amb condicions

Sempre que no hi hagi aglomeració de vianants, aquests vehicles, com fan ara les bicicletes, podran circular per voreres, zones de vianants i passeigs de més de 5 metres d'amplada, respectant un metre de separació amb els vianants i les façanes, i circulant a baixa velocitat (menys de 10 km/h). També podran circular per zones de prioritat invertida, en els dos sentits de circulació. 

Circulant amb un vmp no es podrà parlar pel mòbil, ni portar auriculars, ni anar begut. Els menors hauran de portar casc, al vehicle no hi podrà anar més d'una persona i de nit caldrà portar il·luminació. 

De tota manera, per establir de manera més precisa les normes que regiran la circulació dels vmp al Prat caldrà esperar a l'aprovació de la modificació de l'ordenança municipal de circulació.

Entrevista a El Prat Ràdio

Escolteu l'entrevista que sobre aquest tema ha concedit a El Prat Ràdio (91.6 FM) el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Juan Pedro Pérez.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat