El Prat, present a la fira d'energies renovables Genera 2020

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va organitzar ahir a Madrid, en el marc de la fira d'energies renovables Genera, una jornada de debat sobre transormació energètica i recursos distribuïts. En representació de l'Ajuntmament del Prat hi va participar el director d'Energia i Medi Ambient, Joan Herrera, que va destacar que "el debat energètic ha d'arribar a les famílies, cal que es debati entre les ciutadans. Hem d'aconseguir que s'enlairi i que hi hagi més participació ciutadana".

La ciutadania, protagonista del canvi

A la jornada es van debatre aspectes com l'autoconsum, el vehicle elèctric, l'emmagatzematge d'energia, l'agregació de la demanda i les comunitats i mercats locals d'energia. En aquest sentit, un dels aspectes que es van considerar claus va ser la necessitat d'empoderament de la ciutadania, cridada a jugar un paper protagonista en el canvi de paradigma energètic.

La transició ecològica i energètica, un repte de mandat

El Pla d'Actuació Municipal 2020-2023 de l'Ajuntament del Prat estableix, com a una de les prioritats del present mandat, la transició ecològica i energètica. El Prat preveu desenvolupar un Pla local d’adaptació al canvi climàtic, per fomentar la interlocució de les diferents administracions i agents socials involucrats, amb l’objectiu de convertir el municipi en un referent arreu de Catalunya i l’Estat en matèria de transició energètica. 

L'obbjectiu d'aquest pla és convertir l’energia en un vector de transformació, de millora de la qualitat de vida i d’enfortiment del teixit productiu. Altres mesures són el desenvolupament d’un pla de millora de la qualitat de l’aire i d’una estratègia de zona de baixes emissions (en el marc de l’estratègia metropolitana). Aquest eix d’acció també inclou la preservació del delta del Llobregat com a espai natural singular i únic; protegir les zones agrícoles del Parc Agrari; fomentar l’educació ambiental; disminuir la generació de residus; o potenciar el model de gestió pública de l’aigua del Prat. 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat