El ple municipal aprova destinar més de 400.000 euros per ampliar d’un 20% el parc municipal d’habitatge de lloguer assequible

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El ple municipal, que ha tingut aquest dimecres 5 de maig, ha aprovat per unanimitat una partida inicial de 410.736 € per adquirir habitatges, a partir del dret de tanteig i retracte, que dona preferència a l’administració per comprar pisos.

Amb aquest import, s’adquiriran 4 habitatges de la ciutat, per destinar-los al lloguer públic i assequible. Això permetrà d’incrementar d’un 20% els habitatges de propietat municipal, que en aquests moments són 21 i s’elevaran fins a 25.

Segons preveu el Pla local d’habitatge 2021-2027, aprovat inicialment al ple del mes passat, l’Ajuntament té previst adquirir 70 habitatges, invertint un total de 4,25 milions, durant aquest període.  La compra d’aquests primers 4 habitatges, amb la partida de 410.736 € aprovada avui, s’emmarca en aquesta previsió d’inversions global per a l’exercici del dret de tanteig i retracte.

A més, el pla local contempla ampliar el parc públic de lloguer assequible mitjançant d’altres mecanismes, com la construcció de noves promocions o les reserves per a habitatge protegit en sòl urbà consolidat, amb una inversió total de 16,5 milions d’euros. Si a aquesta línia d’actuació li afegim la resta d’eixos estratègics del pla, vinculats a la rehabilitació, l’atenció de l’exclusió residencial i el control del bon ús dels immobles i del preu del lloguer, el seu pressupost global arriba a 25 milions. 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat