El bernat marbrejat torna a causar molèsties, un cop acabat l'estiu

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Com ja va passar l’any passat, quan acaba l'estiu es comença de nou a fer visible el bernat marbrejat, ja que és el moment en què s’agrupa per passar l’hivern i busca refugi dintre de les construccions.

El bernat marbrejat és un insecte exòtic invasor, d'origen asiàtic, que es va detectar l'any 2016 a Girona i que ha anat colonitzant el territori català. Aquest coleòpter, que pot arribar a ser una plaga, és un insecte volador de color marró marbrejat, amb antenes amb bandes blanques i al marge de l’abdomen té unes bandes clares i fosques alternades. 

Perjudicial per a les plantes

Aquest insecte afecta sobretot arbres fruiters, cultius hortícoles, alguns conreus extensius i diverses espècies de plantes utilitzades en jardineria. El bernat marbrejat pot convertir-se en una molèstia, per bé que no presenta cap perill, ja que és herbívor i no pica a les persones ni als animals.

Sense insecticida específic

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha informat que aquest insecte no té cap insecticida específic que l’elimini, per la qual cosa no es recomana que s’utilitzin tractaments amb insecticides a casa, ja que no són efectius. 

Des de fa temps, els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals el Prat, treballen amb uns criteris ambientals i de naturalització que tenen com a objectiu afavorir la biodiversitat de l'entorn per millorar la qualitat de vida de la població. En aquest sentit, l’ús de productes químics es troba actualment molt restringit ja que poden afectar la salut de les persones, provocar la contaminació de les aigües i disminuir biodiversitat del territori.

Què fer quan es detecta?

Quan detectem la presència del bernat marbrejat hem d'avisar al Servei de Sanitat Vegetal (tel. 934 092 090). 

Per evitar que entri dins les cases es poden posar mosquiteres a les finestres i tapar els forats exteriors dels edificis amb malla. Si trobem exemplars d’aquesta espècie dins de casa és recomanable capturar-los i eliminar-los, evitant el seu alliberament a l'exterior.

Trobareu més informació sobre aquest insecte al document enllaçat més avall.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat