Desenes de milers de persones es concentren contra l’ampliació de l’aeroport, entre elles una àmplia representació del Prat

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Desenes de milers de persones van participar ahir al migdia en la concentració contra ampliacions com la de l’aeroport del Prat i per a la protecció dels espais naturals protegits i la lluita contra el canvi climàtic. La concentració va tenir lloc a Barcelona, al carrer de Tarragona, entre la Plaça d’Espanya i la Plaça dels Països Catalans. En la concentració, hi va prendre part una àmplia representació de pratencs i pratenques, de col·lectius i moviments socials o de persones que s’hi van sumar a títol individual. També l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, es va sumar al grup de manifestants pratencs.

A les 10 h del matí, un ampli grup de persones es van concentrar a la Plaça de la Vila del Prat per desplaçar-se des d’allà caminant -per diversos trams en què van interrompre la circulació de vehicles per entrar a Barcelona per la Gran Via-  fins al lloc de la concentració al carrer de Tarragona, que estava convocada dues hores després. Una vegada al lloc de la concentració, convocada per organitzacions socials, ecologistes o veïnals, els manifestants pratencs es van integrar al Bloc 3 de la manifestació, sota el lema “Defensa del territori”.

Des d’aquest bloc, l’alcalde del Prat va atendre els mitjans de comunicació per exposar els motius pels quals se sumava a la concentració, malgrat que el govern espanyol ja hagués anunciat la interrupció del projecte d’ampliació de l’aeroport. Mijoler va assegurar: “Hem de seguir atentes, amb cautela, no podem menysprear la possibilitat que el Govern espanyol i la Generalitat puguin arribar fins a la celebració del Consell de ministres a un acord en un despatx tancat en què el futur del delta del Llobregat es vegi de nou compromès”. El termini de 20 dies que es van donar per negociar els governs espanyols i català sobre aquesta qüestió acaba a finals d’aquest mes.

Mijoler va afegir que, passi el que passi amb el projecte d’ampliació de l’aeroport, “cal que hi hagi moltes més mesures de protecció del delta i del nostre parc agrari” i “mantenir la lluita per a un futur més sostenible i perquè es facin les inversions que realment el país necessita en el context d’emergència climàtica en què ens trobem”. En aquest sentit, cal recordar l’advertència que la Comissió Europea va llançar a l’Estat espanyol el passat mes de febrer, per requerir-li que complís amb les compensacions ambientals pendents de l’ampliació anterior de l’aeroport, de fa més de dues dècades. També resta pendent d’aprovar i desplegar per part de la Generalitat de Catalunya el Pla Especial de Protecció dels Espais del delta del Llobregat.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat