Convocatòria de subvencions per a l'adequació i l'obtenció d’habitabilitat d’habitatges

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El Consorci Metropolità d’Habitatge ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a propietaris, llogaters i Ajuntaments que disposin d’habitatges cedits a la Borsa local de lloguer. La convocatòria té una dotació pressupostària d'1.300.505,35 €.

Les actuacions subvencionables són:

Actuacions destinades a que l’habitatge obtingui les condicions mínimes d’habitabilitat legalment exigides.

Actuacions per a l’adaptació a la normativa vigent o aplicable de les instal·lacions individuals de l’habitatge, xarxa d’aigua, xarxa elèctrica, xarxa de gas canalitzat, telecomunicacions o sanejament. Es considera subvencionable la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Actuacions destinades a la millora de la sostenibilitat energètica com la millora de l’aïllament, canvis de tancaments (finestres, portes de sortida a balcons etc...),il·luminació led i altres.

Actuacions puntuals que millorin l’accessibilitat i mobilitat interior, així com l’adaptació total o parcial (instal·lació elevadors, substitució banyera per plat de dutxa, eixamplament de portes, habitacions, cuina...)

Requisits:

Es podran acollir a aquesta convocatòria:

  • Els edificis construïts abans de l’any 1996.
  • L’habitatge ha de ser de titularitat privada i han de constituir el domicili habitual i permanent de propietaris o llogaters.
  • Habitatges buits sempre que s’incorporin a la borsa de lloguer municipal.
  • Queden excloses: les obres ja iniciades abans de formalitzar la sol·licitud d'ajuts i les actuacions de buidatge estructural o de façana, augment de volum, ampliacions o subdivisions d’edificis, així com les definides com de gran rehabilitació.

Terminis:

Pas 1: el termini de presentació de les sol·licituds d’informe d’idoneïtat, previ a la sol·licitud de l’ajut, s’obre el 21 de gener de 2019 i es tanca el 31 d’octubre de 2019.

Pas 2: el termini de presentació de les sol·licituds d’ajuts s’obre el 21 de gener de 2019 i es tanca el 31 de desembre de 2019.

Es podrà tancar l’admissió de sol·licituds en una data anterior si s’exhaureix la dotació pressupostària.

Els impressos de sol·licitud estaran disponibles al web del consorci i a les oficines de l'empresa municipal Prat Espais a partir del 21 de gener de 2019.

La quantitat màxima de la subvenció no podrà superar el 40% del pressupost total de l’actuació subvencionable, ni l’import de 3.000 euros per habitatge a menys que l’habitatge s’incorpori a la Borsa de Lloguer, en aquest cas, l’import màxim serà de 6.000€.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat