Comencen el serveis comunitaris ambientals al municipi tot i la pandèmia

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Des de fa quatre cursos, els estudiats d’entre 14 i 16 anys de la ciutat tenen la possibilitat de realitzar un petit servei comunitari als espais naturals de la ciutat amb l’objectiu de donar un cop de mà a les feines de manteniment i conservació de la biodiversitat. Enguany, la proposta s’ha adaptat a la situació de pandèmia actual, augmentant el grau d’autonomia de l'alumnat. A més, els equips de treball en petits grups d’alumnes respectant totes les mesures de seguretat decretades, tot i que  també es podran desenvolupar de forma individual. Ara per ara s’han inscrit més de 250 alumnes, coordinats des dels seus centres educatius i els serveis d’educació ambientals municipals amb col·laboració del Consorci dels Espais Naturals del Delta.

Aquests treballs es realitzen amb un programa formatiu de 20 hores, 10 dedicades a la formació específica en l’àmbit i en clau ambiental, i 10h de dedicació a les tasques assignades. Per una banda, està programada la realització de censos de fauna i flora en espais naturals, protegits i urbans, i estudis de la presència de residus en alguns d’aquests  espais. I, d’altra banda, també es pot optar a fer pràctiques d’agroecologia a la finca La Marina, amb l’objectiu de conèixer de primera mà com s’ha de mantenir una finca agrícola ecològica.

Els programes formatius es posen en marxa en aquests moments de forma quinzenal i s’aniran desenvolupant fins l’acabament del curs escolar.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat