Baixen les incidències per excrements de gossos a la via pública

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

En el marc del control de qualitat dels serveis públics que es realitza per part de l’ajuntament, des de 2016 fins l’actualitat, han baixat gairebé a la meitat les incidències relacionades amb excrements de gossos sense recollir als carrers de la nostra ciutat: ha passat de representar un 13% del total de neteges, a un 7%. En general, els residus trobats a la via pública més freqüentment són els papers i paquets de tabac, en un 34%, ampolles i envasos de sucs, en un 15 %, i plàstics, un 12%.

Tot i aquesta baixada, el 70% de la brutícia total es podria evitar si s’utilitzen les papereres i contenidors repartits per la ciutat, depèn de tots i totes. En el cas dels excrements dels gossos aquesta xifra es registra, majoritàriament, a la perifèria de la ciutat. Amb tot, n’hi ha espais, com ara el Carrer de Pau Casals o l’Avinguda Verge de Montserrat, al costat de l’escoles Sant Jaume i Josep Tarradellas, en les que aquests indicadors no milloren. Cal recordar que és totalment obligatori recollir els excrements, també papers o paquets de tabac tal com recull l’Ordenança Municipal de Convivència i Civisme. Al Prat disposem de 13 correcans repartits per tots el municipi.

D’altra banda, ha augmentat el nombre d’incidències de papereres plenes, especialment per aquelles persones que l’utilitzen com a contenidor, i residus en zones verdes, a parcs i jardins de la ciutat. Només durant el darrer any, tot i el confinament, les incidències ateses han estat més de 12.200 i, es dedica més d’un terç dels recursos a recollir, només, papers i paquets de tabac.

Us recordem que és responsabilitat de la tota la ciutadania mantenir la ciutat neta i que teniu a l’abast l’aplicació ‘Amb tu, un Prat millor’ per comunicar qualsevol punt de la ciutat brut o que necessiti alguna tasca de manteniment. Precisament, totes aquestes dades s’han pogut recopilar gràcies als mecanismes de Big Data que disposa l’ajuntament per registrar l’estat dels carrers així com les intervencions realitzades i poder establir plans d’acció de millora del manteniment i dels serveis urbans.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat