Acaba la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Ja han finalitzat les obres de remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit, situats a l'avinguda del Remolar. El redisseny d'aquesta zona verda es va fer a través d'un procés participatiu en el qual van poder intervenir el veïnat de la zona, entitats, persones usuàries d’equipaments, comerciants i persones membres de la taula d’accessibilitat.

Un total de 217 persones de totes les edats, a través de punts mòbils als jardins, grups de discussió, tallers ciutadans i reunions amb comerciants van realitzar 773 propostes que s'han traduït en uns jardins renovats, accessibles, verds i segurs, on les persones són les protagonistes.

Plataforma única fins a les façanes

Els nous jardins, executats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB),són ara una plataforma única amb prioritat per a vianants, ja que han guanyat 500 m2 respecte dels anteriors. Aquest creixement s'ha fet ampliant-los a fins a les façanes dels carrers perimetrals Estany de la Magarola i Estany de l'Illa, on han desaparegut les línies d'aparcament de vehicles. 

També s'hi han incorporat més bancs, zones d’ombra i estructures per al descans i la relació. Una gran plataforma de sauló ha esdevingut una gran àrea polivalent on entitats, col·lectius i Ajuntament podran organitzar-hi activitats.

Ara són també uns jardins més accessibles i segurs, sense barreres, permeables i connectats amb l’entorn. Hi ha més punts d’il·luminació de tipologia led que milloren l’eficiència energètica. També s'han renovat les xarxes d'aigua i clavegueram. 

L'espai per a jocs infantils s'ha ampliat en gairebé 200 m2, delimitat per una petita tanca. S’hi han incorporat diferents paviments (cautxú, gespa i sorral) i s’hi han instal·lat nous jocs inclusius i accessibles. 

La zona enjardinada ha crescut en 276 m2, mantenint els arbres, però amb una nova distribució. L’estany, reconfigurat i amb 6 brolladors, s'ha limitat amb un petit mur lateral i zona arbustiva. La seva làmina d’aigua ampliada inclou el vers “Dóna’m la mà que anirem per la riba”, del poeta que dóna nom als jardins.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat