Tejedor demana la gestió municipal dels 10.000 pisos de la SAREB a 36 municipis metropolitans

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, en qualitat de vicepresident de la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va defensar en el Consell Metropolità del 5 d’octubre una moció presentada per l’equip de govern per demanar la gestió municipal dels Pisos de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) i evitar l’especulació immobiliària.

La iniciativa va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern (PSC, Entesa i ERC) i va comptar també amb el suport del PDCAT, CUP i PA,C’s, PCPB  i  CAT.

En el conjunt del territori metropolità que la SAREB disposa de 30.000 llicències i habitatges no acabats i 9.176 habitatges buits de grans tenidors.

Lluís Tejedor va posar de relleu la manca de col·laboració de la SAREB amb els ajuntaments – des de la seva creació el 2012 - en la missió de proveir habitatge assequible i la necessitat de “facilitar preus raonables als ajuntaments”, tenint en compte que "el sanejament dels seus actius s’està fent amb diner públic que paguem tots i totes”.

La iniciativa insta el Ministeri d’Economia “a promoure els canvis necessaris a la SAREB perquè prioritzi la funció social de l’habitatge i, en aquest sentit, que quan hi hagi una administració pública interessada en l’adquisició d’edificis o terrenys per destinar-los específicament a habitatge públic i social, col·labori amb les mateixes mantenint o ofertant uns preus de venda que no facin inviable l’operació".  

També se sol·licita al ministeri que promogui els canvis necessaris a la SAREB perquè la seva missió inclogui també l’objectiu de col·laborar en les polítiques dels municipis adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat.  

En tercer lloc proposa al Ministeri d’Economia “la territorialització de la gestió de la SAREB i que informi anualment als municipis i/o entitats supramunicipals i/o metropolitanes, sobre els habitatges que formen part dels seus actius, proposant la transmissió d’una part del parc d’habitatges als municipis o als seus operadors públics d’habitatge.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat