Les sol·licituds del servei de recollida de mobles i trastos vells creixen prop del 20 %

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Durant el 2017, el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells de l’Ajuntament del Prat va ser sol·licitat en 6.834 ocasions, enfront de les 5.865 de 2016, cosa que suposa un increment interanual del 17%. En total es van recollir 709,4 tones de mobles i trastos vells, un 6% més que el 2016. 

El pressupost municipal d’aquest servei és de 250.000 euros anuals. Durant el darrer any, la retirada dels mobles abandonats al carrer també va suposar una despesa de prop de 250.000 euros anuals, que s’hagués pogut reduir a una quarta part si s’hagués sol·licitat el servei gratuït de recollida. Cal tenir en compte que aquest servei permet calendaritzar i programar les recollides de mobles i trastos vells, fent-les més eficients i econòmiques. Per contra, la recollida de mobles abandonats no es pot planificar i resulta més costosa.

Com demanar el servei

Per sol·licitar aquest servei municipal es pot trucar al telèfon 93 479 45 44 (OIAC) o bé fer-ho a través del web municipal. Durant el 2017, el 15% de les sol·licituds es van fer per Internet i el 85% per telèfon.

El servei funciona tot l’any, excepte diumenges i festius intersetmanals. El temps mitjà de resposta és de 2,8 dies i s’assumeix el compromís de trigar un màxim de 3.

Les persones que el sol·licitin han de deixar els mobles i estris vells desmuntats dins de la porteria del seu edifici la nit abans del dia de la recollida. El fet de deixar els mobles dins de la porteria elimina la brutícia o els perjudicis que suposa deixar-los a la via pública i representa una metodologia innovadora de recollida, encara implantada en pocs municipis. 

Un cop recollits, els mobles es porten a la planta de tractament de mobles i voluminosos de Gavà, on es reciclen per tipologia de material.   

Aquest servei està adreçat exclusivament a particulars i a la recollida de mobles i estris domèstics. No es retiren residus comercials ni industrials o altres tipus de residus (runes, vidre, pintures, dissolvents, aparells electrònics...),que es recullen gratuïtament a la deixalleria municipal. 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat