L’Ajuntament renova el conveni per col·laborar en la campanya de control de mosquits d'enguany

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Des de l’any 1989, diversos ajuntaments del Baix Llobregat mantenen un conveni de col·laboració pel qual s’encarrega al Consell Comarcal del Baix Llobregat la campanya de control de mosquits en els seus termes municipals. El servei comarcal de control de mosquits es troba a la masia de Can Comas, al terme municipal del Prat. El Consell Comarcal i i els ajuntaments comparteixen les despeses del servei. 

En el cas del Prat, per aquest any 2018 la quota ascendeix a 19.777 euros, una aportació quees calcula atenent a criteris de població, superfície i presència de focus de cria de mosquits a cada municipi participant. 

Les accions que es porten a terme són:

- Inspecció, seguiment i, si cal, tractaments a les rieres, canals i zones naturals inundables.

- Tractament d’embornals urbans amb aplicació de plaguicides biològics d’efectes residuals.

Actuacions durant 2017

Durant l'any passat, l’extensió més gran de les superfícies tractades va correspondre a les zones naturals i rurals del Prat, un total de 321.713 metres quadrats. Tot seguit es van situar les zones urbanes, amb 8.354 intervencions  amb larvicides als embornals. Es van atendre un total de 38 denúncies ciutadanes. 

Des de casa podem col·laborar 

Pluges i calor és la combinació idònia perquè criïn els mosquits. La ciutadania pot fer molt per evitar la proliferació de mosquits, eliminant els focus de cria, com recipients a l'exterior que acumulin aigua, per poca quantitat que sigui.

A laIII Festa de la Salut i de l’Activitat Física, celebrada el cap de setmana passat, hi ha haver una activitat que consistia en mostrar als infants i a les persones adultes, d’una forma lúdica i divertida, on acostumen a criar els mosquits. 

Si necessiteu més informació podeu contactar amb els Serveis Municipals de Salut Pública i Consum, A/e: salut@elprat.cat  tel. 93 379 00 50 ext. 5375. C. Major, núm. 23. També es recomana seguir el twitter @MosquitsdelBaix 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat