L'Ajuntament retirarà les ampolles d'aigua que es posen a les voreres per evitar que hi orinin els gossos

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Hi ha la creença que posar ampolles plenes d'aigua al costat de les façanes serveix per espantar els gossos i evitar que pixin a les parets. En realitat, aquest sistema no funciona, ja que els gossos es guien bàsicament per l'olfacte i una ampolla amb aigua no els dissuadeix de miccionar en un punt determinat. En els propers dies l’Ajuntament procedirà a retirar totes les ampolles d’aigua que hi hagi als carrers amb aquesta finalitat.

Què hi fa l'Ajuntament?

Els serveis municipals de neteja tracten determinades zones molt afectades per l'orina canina amb un repel·lent especial per a gossos. Els particulars també poden fer servir repel·lents existents al mercat, però acostumen a ser de curta durada (els que funcionen més bé són els que incorporen olors fortes com de clorofil·la, mostassa o pebre. Cal recordar que posar sofre a les façanes -pràctica també bastant habitual- està prohibit. 

Una altra de les actuacions que fa l'Ajuntament és la neteja amb aigua (baldeig) de totes les voreres de la ciutat durant la nit. Cada vorera de la ciutat rep aquest tractament cada 17 dies. 

La ciutat també disposa de correcans, actualment 12, i s'està estudiant la instal·lació de nous. 

Finalment, la Policia Local vigila que els propietaris de gossos facin orinar els animals només en zones permeses. Aquesta tasca va acompanyada de campanyes ciutadanes de sensibilització (consulteu el díptic informatiu situat a continuació).


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat