El contenidor gris encara rep una gran majoria de residus que no li corresponen

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Fa uns dies, amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es va fer als jardins de la Pau la primera caracterització d'un contenidor en públic. L'acció va consistir en buidar un contenidor gris - de rebuig - per analitzar-ne el contingut i estudiar quina és la forma de reciclar dels pratencs i les pratenques.

Només el 14% dels residus eren on havien de ser

El contenidor triat contenia prop de 50 quilos de residus, dels quals el 48% era matèria orgànica (que hauria d'anar al contenidor marró),el 13% eren envasos (haurien d'anar al contenidor groc),el 8% era vidre (hauria d'anar al contenidor verd),el 8% era residu textil (hauria d'anar als contenidors específics de roba),el 7% era paper (hauria d'anar al contenidor blau),l'1% eren residus especials (haurien d'anar a la deixalleria),i només el 14% era rebuig i, per tant, aquest era el contenidor correcte.

Accions de conscienciació com aquesta posen en valor la importància de triar bé els residus a casa i dipositar-los al contenidor corresponent perquè es puguin reciclar. Fent això contribuïm a frenar el ritme actual d’extracció de matèries primeres i reduïm l'emissió de gasos i substàncies contaminants i nocives a l'aire, al sòl i a l'aigua.  

Consulteu les dades de recollida de residus del Prat.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat