El Prat és el tercer municipi metropolità que més recicla

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'any 2017, el Prat va ser el tercer municipi de l'àrea metropolitana més gran de 50.000 habitants, sense comptar Barcelona, ​​que va reciclar més percentatge de residus. De totes les escombraries produïdes, al Prat reciclem un 38%, només per darrere de Sant Cugat i Sant Feliu. Les altres 10 ciutats de més de 50.000 habitants van reciclar menys que el Prat. 

Aquesta dada és positiva, tot i que el Prat encara és lluny de l'objectiu marcat per la Unió Europea per al 2020, que és reciclar el 50% dels residus que generem.

Un altre punt positiu és que la quantitat d'escombraries que es produeixen al Prat es manté estable des de 2015 (gairebé 29.000 tones a l'any),mentre que a l'àrea metropolitana han crescut un 2,5%. Però no totes les dades són tan bones: el Prat és encara el tercer municipi metropolità que produeix més escombraries: 1,23 kg per habitant i dia, després de Castelldefels i Gavà.

El que més reciclem

Respecte de 2016, l'increment més fort en reciclatge ha estat la fracció de tèxtil i sabates (+ 25%),gràcies a l'augment de 14 a 24 contenidors repartits per la ciutat. Malgrat aquestes bones xifres, encara es pot millorar molt, ja que només es recull el 14% del tèxtil que es llença.

També ha crescut molt el reciclatge d'oli vegetal (+13%),del qual ja hi ha 23 contenidors a la ciutat i el destí principal són plantes de biodièsel. Altres augments significatius han estat els de cartró comercial (+13%) i mobles (+9%).

D'altra banda, el reciclatge d'envasos va augmentar un 4%, el de vidre un 3% i l'orgànica un 2%. Per contra, el de paper ha baixat un 2%.

En orgànica hem de millorar

Segons els objectius de la Generalitat per al 2020, on més ha de millorar el Prat és en el reciclatge de matèria orgànica (contenidor marró),que és el 38% de la generada a les cases, quan l'objectiu és el 60%. La matèria orgànica és la que més generem i menys reciclem. És, per tant, on més hem de millorar.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat