Durant aquest any es plantaran més de 800 arbres a la ciutat

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Quan acabi l'any 2017 s'hauran plantat al Prat més de 800 arbres, amb l'objectiu d'incrementar la biodiversitat i la qualitat dels arbres. El pressupost d'aquestes actuacions és de 211.750 €.

Els arbres malalts o morts, més de 300, se substituiran per altres, de vegades per espècies més resistents i adaptades al mitjà urbà. La majoria d'aquestes substitucions corresponen a l'arbrat viari o ubicat dintre de places o jardins. 

És el cas, per exemple, de 44 arbres al c. de la Carretera de la Marina, que s’han substituït per espècies que s’adapten millor als escossells en voreres de paviment dur i que no són tan propicis a l'aparició de paràsits.

Pel que fa a les noves plantacions, unes 500, les més destacades són les següents:

  • Creació d’ombra a 36 zones de jocs infantils, amb la plantació de 134 arbres. 
  • Transplantament 140 arbres provinents de l'av. de la Verge de Montserrat afectats per les obres. Aquests arbres es plantaran a noves zones de la ciutat com l'av. d'Apel·les Mestres, zona de Ca l’Alaio, parc del Fondo d’en Peixo, jardins de Mon Racó, entorn de l'anti DSU, c. del Ferrocarril, barri de la Granja o rotonda de l'av. de l'Onze de Setembre amb la ronda Llevant.
  • A la mota del camí del sorral es plantaran 180 arbres de diferents espècies que s’adaptin millor i permetin un increment de la biodiversitat d’aquest camí.
  • Renovació de l’arbrat dels carrers de Reus i Girona. Els 16 arbres que s’extreuen d’aquests carrers es trasplantaran a la rotonda de l'av. de l'Onze de Setembre amb la ronda de Llevant.

Consulteu el Mapa de la biodiversitat i el verd urbà.


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat