Campanya municipal per a la identificació obligatòria d’animals de companyia

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

“Sigues responsable: Identifica’l” és el lema de la campanya d'identificació d'animals de companyia d'enguany. Cartells i fulletons es repartiran per la ciutat per tal de promoure el compliment de l’ordenança. La identificació obligatòria dels gossos, gats i fures es fa amb la implantació d'un microxip i la inscripció al cens municipal.

El microxip:

• Es posa un sol cop, no s’esborra, no es perd i dura tota la vida.

• Només el poden posar els/les veterinaris/nàries i no causa dolor.

• Identifica l’animal i el vincula de forma inequívoca a la persona propietària.

• En cas de pèrdua, és més fàcil trobar-lo.

El cens municipal:

Un cop identificat l’animal amb el microxip cal la inscripció al cens municipal d’animals de companyia (tràmit gratuït). En el moment del registre al cens us serà lliurada una xapa identificativa. El cens municipal comporta una taxa anual de 10 € que inclou la recollida a domicili i la incineració en cas de mort de l’animal. Els gossos de races considerades potencialment perilloses necessiten, a més del cens, una llicència de possessió i/o conducció que té una taxa de 44 €.

Descompte de 20 €

L’Ajuntament, a través del Col·legi Oficial de Veterinària de Barcelona, facilita a la persona propietària un descompte de 20 € per fer servir a qualsevol veterinari o veterinària del Prat per a la implantació del microxip, que inclou la inscripció automàtica al cens municipal. Des del mes de gener 2017, les altes al cens municipal es fan de manera automàtica per tal d’estalviar tràmits a la ciutadania.

Sortiu a passejar el gos amb una ampolla d’aigua

Per tal de reduir l’efecte dels orins dels gossos, és recomanable que tothom surti amb una ampolla d’aigua per tal de diluir-los i minimitzar les olors i els danys a la ciutat. Sistemes com el sofre i altres pólvores són inútils i poden resultar tòxics per a persones i animals, a més d’embrutar la ciutat.

Aigües del Prat s’ha adherit a la campanya i facilitarà 2.000 ampolles lleugeres i plegables a les persones propietàries d’animals que es trobin censats al registre municipal.

On no pot fer pipi el vostre gos?

• Als parcs infantils

• A les voreres

• A les façanes (edificis, botigues, cases particulars...).

• A les rodes dels vehicles

• Al mobiliari urbà (fanals, papereres, bancs)

On sí pot fer pipi el vostre gos?

• Als correcans per a gossos

• Als escossells dels arbres

• Als embornals de les clavegueres

• A la part inferior de les voreres (rigola blanca)

Accions de conscienciació

En breu es portaran a terme diverses accions de conscienciació sobre la correcta cura dels animals. A partir del 2 de maig, agents cívics i cíviques recordaran els objectius de la campanya als diferents correcans i a altres llocs on es troben i passegen més gossos.

Per a més informació us podeu adreçar als serveis de Salut Pública i Consum Ajuntament, c. Major, 23 (horari de 9 h a 13.30 h),telèfon 93 379 00 50 extensió 5331.

Més informació a l’espai web 

 


Veure més
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat